Saturday, December 18, 2004

Dit vind ik dus waanzinnig knap. Petje af voor Ton Sijbrands. Hoe is het trouwens met Harm Wiersma ( en zijn politieke carriere )? Posted by Hello
PS: Op de website van de Telegraaf kwam ik deze informatie nog tegen. Leuke en voor alle partijen interessante vorm van sponsoring, zou ik zeggen:
"Het was sinds 1982 de negende recordpoging van Sijbrands, die nog altijd de wereldranglijst aanvoert. De vorige succesvolle poging was twee jaar geleden, eveneens in de bedrijfskantine van zijn sponsor, het kunstoffenbedrijf Wildkamp uit Lutten. Sijbrand zette toen het record blindsimultaan dammen op 22 partijen (zeventien keer winst en vijf remises). De grootmeester begon vrijdagmiddag om vijf uur aan de uitputtingsslag, die hem fysiek minstens even zwaar viel als geestelijk. Sijbrands moest ruim 24 uur wakker blijven, kon tussendoor niet uitgebreid eten en moest geconcentreerd blijven. Hij zat daarom afgezonderd van alles en iedereen in een apart kamertje en gaf zijn zetten via een microfoon door aan de wedstrijdzaal, waar 24 zeer geoefende dammers achter de borden zaten. Het duurde tot zaterdagmiddag, eer hij tegenstanders op de knieën kreeg. Tegen drie uur had hij pas drie partijen gewonnen, maar daarna ging het snel. Na vijf uur stroomde de punten binnen en even na half zes was het record een feit. De vier dammers die er tegen de doodvermoeide Sijbrands een remise uitsleepten, waren Gert Jan Hoeve, Marco Veneboer, Fred Elgersma en Jan Veneman. In de komende tien jaar zal Sijbrands nog twee keer een poging wagen het record te verbeteren. Dat ligt contractueel vast. Sponsor Wildkamp bood vorig jaar Sijbrands tot aan zijn 65e levensjaar financiële ondersteuning, maar als tegenprestatie moet de dammer tot die tijd nog drie keer een aanval doen op het wereldrecord blindsimultaan. De eerste van de drie pogingen is nu geslaagd. "

No comments: