Wednesday, December 15, 2004

Toch nog wat woorden vuilmaken aan de dood van 'de Prins'. Op de website van de Volkskrant ik het volgende. Gezien de spreker moet het ( ik bedoel de hieronder vetgedrukte woorden; de rest van het citaat leek me om andere redenen interessant ) haast wel om een ( Freudiaanse? ) verspreking of om een fout van de redactie gaan ( of de spreker is gewoon niet erg nozel ):
Erik Versluis, secretaris Oranjevereniging Beatrix Ameide-Tienhoven: 'Bernhard deugt, absoluut. Zijn goede daden vallen in het niet bij zijn slechte. Iedereen maakt misstappen. Hoge bomen vangen veel wind. Het is dapper dat hij zijn buitenechtelijke kinderen en de Lockheed-affaire durft toe te geven. Natuurlijk was het dom en naïef, hij heeft zich door de verkeerde mensen erin laten luizen. Dat hij misschien lid is geweest van de NSDAP moet je in de context van die tijd zien. Iedereen werd begin jaren dertig lid gemaakt, zonder goed te beseffen wat er ging gebeuren. '
Nog een ( 1 ) vraag/opmerking en dan laat ik de prins rusten: hoe komt het toch dat hij het van alle Nederlandse media nou juist met de Volkskrant steeds zo goed kon vinden ( deze interviews, de open brief een jaar geleden )?

No comments: