Friday, December 03, 2004

Via joods.nl kwam ik ( weer eens ) terecht op de mooie en informatieve website van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie. Daar werd verwezen naar een andere website, waar je inventarissen van enkele van de belangrijkste Nederlandse archieven online kunt inzien. Fascinerend. Op de NIOD-pagina met actueel nieuws kwam ik het volgende opmerkelijke bericht tegen ( toevallig op 4 mei gepost ):
Dr. L. de Jong genomineerd als Grootste Nederlander Op de lijst van 200 namen die genomineerd zijn voor het multimediaproject van de KRO 'De Grootste Nederlander', staat dr. L. de Jong, tot 1979 directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie.Iedereen kan stemmen, of andere 'Grote Nederlanders' aanbrengen, via.... ( website De Grootste Nederlander ).
Ben ik een zeurkous, of is de term 'aanbrengen' in deze context een beetje vreemd? Maar ja, op dezelfde pagina staat het volgende ( toevallig gaat het over de eergisteren overleden Prins Bernhard ), wat erop wijst dat zorgvuldig taalgebruik niet de sterkste kant is van degene(n) die verantwoordelijk is(zijn) voor de website. Zoek de vaut:
17.2.2004 De stelling van Hans Blom: Onweersproken beweringen mogen niet doorgaan voor feiten.
In een interview met Elsbeth Etty in het NRC Handelsblad van 15 februari j.l. ligt NIOD directeur deze stelling toe. Aanleiding tot het vraaggesprek is de commotie rondom de ‘open brief’ van Prins Bernhard. “Is alles wat Prins Bernhard niet tegenspreekt waar? Zo’n gedachte is intellectueel ontoelaatbaar” zegt Hans Blom.

No comments: