Sunday, July 16, 2006

Terwijl ik straaljagers over ons heen hoor vliegen in noordelijke richting en me klaarmaak om snel te gaan douchen ( de sirenes kunnen altijd plotseling gaan loeien ), mijn tanden te flossen en te poetsen, en bij mijn vrouw en onze kinderen in de bunker te gaan liggen, lees ik nog even twee geweldige koppen die aangeven hoe objectief en/of goed geinformeerd sommige redacteuren in Nederland zijn:
  • Radio Nederland Wereldomroep: Israel en Libanon dreigen met meer aanvallen ( wie het nieuws een beetje volgt weet dat Libanon niet veel te dreigen heeft en nog geen enkele aanval heeft uitgevoerd, laat staan meer aanvallen kan doen; Hezbollah is een andere zaak )
  • NOS.nl: Wraak Israël na raketaanval Haifa ( Israel kan zich geen simpele wraakacties veroorloven, het is te druk met het opjagen en uitschakelen van Hezbollah-strijders, -wapens, en -infrastructuur. Als het wraak was wat Israel zocht zou het lukraak Zuid-Libanese dorpen - christelijk, druzisch, sji'itisch, sunnisch - aanvallen, niet hen waarschuwen voordat Israelische vliegtuigen de moskeeen, scholen etc. waar Hezbollah een deel van haar arsenaal verstopt heeft met de grond gelijk maken, om zo de terreurorganisatie langzaam maar zeker van haar broodnodige wapens te beroven en haar zo ver mogelijk noordwaarts te dwingen. Als Israel er uiteindelijk in slaagt om Nasrallah en andere Hezbollah-kopstukken te doden zal dat geen wraak zijn maar het wegnemen van een vitaal onderdeel van een streng hierarchische, religieus-militante organisatie. Hezbollah heeft aan Israelische zijde al zoveel slachtoffers gemaakt - en Israel heeft ook Hezbollah heel wat rake klappen verkocht, o.a. door Nasrallah's voorganger, Al-Mousawi, te doden -, het gaat hier echt niet om primitieve wraak )

No comments: