Wednesday, April 25, 2007

Er is mij weliswaar niets gevraagd ( waarom zouden ze ook ) maar ik zie mijn mening over het koningshuis min of meer weerspiegeld in de resultaten van HP/De Tijd zoals ik die las in het nieuwsbulletin van de Wereldomroep: Nederlanders kritisch over Oranjes
Nederlanders zijn kritisch over de Oranjes wat betreft financien, politieke bemoeienis, het dubbele paspoort en Mabel. Dat blijkt uit een enquete van het blad HP/De Tijd. Een ruime meerderheid staat wel achter de monarchie, maar de leden van het koninklijk huis kosten te veel en moeten zich minder met politiek bemoeien. Verder vindt 62 procent van de Nederlanders dat kroonprins Willem-Alexander de troon nog deze regeringsperiode moet bestijgen. Zijn vrouw Maxima zou volgens een ruime meerderheid haar dubbele nationaliteit moeten opgeven.
De Nederlanders zijn opvallend liberaal over het priveleven van de Oranjes. Ruim 70 procent vindt dat de troonopvolger homoseksueel mag zijn. Wat betreft intelligentie en sympathie haalt Mabel als enige een onvoldoende. Koningin Beatrix en Maxima scoren hier het hoogst.

No comments: