Sunday, November 16, 2008

Telegraftak

Momenteel zit ik middenin de jaren 1944-49, ik lees en verwerk Franse kranteartikelen en rapporten die in de jaren na de bevrijding werden geschreven, naast studies en artikelen over die periode in Frankrijk, Nederland en Belgie. Wie denkt dat er bij het langzaamaan bekend worden van wat er met de Joden gebeurd was veel begrip of medelijden was voor hen die uit de kampen of de onderduik terugkeerden vergist zich. Alhoewel veel van de taal die in ( het commentaar op ) dit Telegraafartikel staat in die tijd niet misstaan zou hebben, denk ik niet dat de redacteuren van die krant zulke dingen destijds hadden durven publiceren. De eerlijkheid gebiedt overigens te zeggen dat een enkeling ook al dan niet felle kritiek levert op het hoge AS-gehalte van de commentaren.

Ook ik erger me soms aan het gedrag van Joodse organisaties of individuen die buiten hun vaderland actief zijn zonder ook maar enige rekening te houden met lokale omstandigheden, gevoeligheden etc. Met name Amerikaanse Joden ( maar ook Israeliers ) gedragen zich in zulke gevallen al gauw als een olifant in een porceleinkast. Zulk gedrag mag echter geen aanleiding of excuus zijn voor onversneden antisemitisme. Dat de krant het bewuste stuk openstelde voor commentaar en voor een aggressieve kop ( Joodse lobby VS zet zinnen op Leids weeshuis ) koos lijkt me geen toeval, ze weten daar precies welke onderwerpen de haat bij hun lezers naar boven brengt en hoe ze die haat nog een beetje kunnen aanwakkeren. En haat verkoopt nu eenmaal. Dat journalistieke integriteit vreemd is aan de mensen van de Telegraaf blijkt ook maar weer eens in een artikel over de toestand in Gaza. Daarin staat de volgende beauty: "In de Gazastrook is door de blokkade van de Joodse staat gebrek aan voedsel, brandstof en medicijnen." Hoe duidelijker kun je de ellende van al die arme Gazanen bij die rotjoden leggen? Dat de Israeliers die aan de Israelische kant van de grens met Gaza wonen na een relatief rustige ( maar nog steeds onzekere: af en toe vielen er nog steeds raketten ) periode weer continu in de buurt van de schuilkelders moeten blijven ( een situatie die mijn gezin en mij na iets meer dan een week deed vluchten in 2006, maar waarin de mensen in Sderot en de stadjes en kibboetsen rond Gaza al acht jaar leven! ) is een feit dat die foute rotkrant niet vermeldt ( en een feit waar Oxfam - met Nederlands belastinggeld betaald -, Amnesty, de EU en de VN zich niet druk om maken ). Anyway, hier zijn een paar juweeltjes uit de commentaren op het artikel over "De Joodse lobby vs de gemeente Leiden" ( Je ziet, ze hadden een nog veel valsere kop kunnen bedenken ):
 • hebben de moslims MISSCHIEN toch gelijk over de americanen?dat het hele zooitje geleid word door een joodse kliek?
 • In Nederland staan genoeg herdenkingstekens die ons aan de deportatie doet denken. Misschien een idee om ergens een gedenkteken op te richten voor de misdaden die de Joodse terreurstaat begaat.
 • Misschien moet de Joodse gemeenschap maar eens gaan deelnemen aan de maatschappij als MENS, i.p.v. als als lid van die gemeenschap
 • Met Obama is ook de grootste joodse kliek in de Amerikaanse regering terecht gekomen. Allemaal zweren ze trouw aan de AIPAC en het belang van Israel boven het belang van alle andere landen op de wereld.
 • Zijn Joden nog steeds zielig? Dacht het niet, als ik zo naar hun daden van de afgelopen halve eeuw kijk.
 • HUN zijn de veroorzakers van de meeste elende in de wereld.
 • Leiden in last, dankzij het lobbywerk van de Joodse, ja weer, die Joodse gemeenschap. Men wil kennelijk koste wat kost de gebeurtenissen tijdens de tweede wereldoorlog in leven houden. Niets gaat hen daarbij te ver.
 • Joodse arrogantie ten top !!! GatverdammeEn dan vragen de meeste joden zich af waarom ze nooit geliefd zijn. Al jaaaaarenlang worden deze arrogante kwallen op een voetstuk gezet door ons westerlingen terwijl ze zichzelf zien als ubermensch en denken dat ze boven alles en iedereen staan. Veroorzakers van oorlogen en conflicten door de eeuwen heen. het wordt hoog tijd dat we de banden gaan breken met deze relics uit de oude tijd
 • Hou is op met dat gedoe, de oorlog is meer dan 60 jaar voorbij, ja het is heel erg wat er gebeurd is. Maar nu eens stoppen in alles wat ooit met joodse gedeporteerde mensen te maken had tot oorlogmonument te bombarderen. Ze doen net of de Joden het enige slachtoffer van de oorlog zijn. De meeste die de oorlog hebben meegemaakt zijn dood. Laat het rusten, stop met slachtoffer spelen.
 • Walgelijk geloof dat Jodendom.En een Walgelijk terreur staat Israel.En ja de Joodse Lobby is machtig
 • Het lijkt wel die rabbijn van de CIDI, die vond dat onze ouders schuldig waren aan de holocaust.Laat hij eerst maar eens kijken naar de holocaust van de Joden tegen de Palestijnen
 • Langzaam aan ga toch denken dat de denkwijze van de Duitse leiders van die tijd zo verkeerd niet was
 • Deze man probeert op oneigenlijke wijze zijn zin te krijgen. Geloof me : de orthodoxe jood is geen pretje om zaken mee te doen. Ze gaan over lijken zoals ze altijd hebben gedaan. P.S. ben zelf joods.
 • Amerika wordt geleid door invloedrijke Joden en hun invloed is zeer groot te noemen. Ook in het wereldwijde bankwezen hebben de Joden het voor het zeggen.
 • Tjonges, waarmee moeien die joden zich?En alweer wordt er aan het geweten van de mensen geapelleerd, alsof joden de enige slachtoffers van WO II waren.
 • Wie heeft wie opgeoffert? De Joodse hogeraad heeft net zoveel, zo mogelijk meer, bloed aan de handen. De Joods/Amerikaanse lobby had 70 jaar geleden in actie moeten komen.Echter zoals zo vaak, de slachtofferrol past het Joodse volk als een handschoen, al duizenden jaren lang.
 • Mijn hele familie in het verzet en hebben Joden ondergedoken gehad in WW II. Ik woon nu 23 jaar in Amerika en als je de Joden hier in aktie ziet moet ik zeggen dat ik dat het op ze'n zachtst gezegd heel eng en heel powerfull is. Hitler zag het goed, zijn akties gingen te ver maar hij had gelijk. Er schijnen alleen Joden geleden te hebben in de oorlog, niemand telt verder mee.
 • De Jood Feliks Djerzinsk en Sjoelgenoten moordde miljoenen Chr. Russen uit Maar daar mag niet over gesproken worden
 • Ach, het waren, zijn en blijven de financiers van veel onrecht en oorlogen in de wereld.
 • Gruwelijk wat er met de Joden is gebeurd, dat mag nooit meer, maar ik vraag me af of al deze reacties anti semitisch bedoeld zijn. Er zijn trouwens vele volken die lijden. Maar wij hoeven onze ogen niet te sluiten voor de minder prettige eigenschappen van bepaalde delen van de Joodse bevolking.

PS: Het 'grappige' is dat de bovenstaande citaten er tien minuten geleden allemaal nog stonden, terwijl de volgende citaten verwijderd waren "Omdat ze in strijd zijn met de huisregels":

 • Dit soort fundamentalisten zijn geen haar beter als de nazi's die destijds miljoenen joden hebben vermoord. Smerige zionist!
 • Weer een joodse propaganda fabriek erbij?Joden van Amerika geef al die bezette (gestolen ingepikte) gebieden terug,daarna mogen jullie je nog eens tonen en zaken in ons land afdwingen! Nederland is geen Libanon waar jullie altijd de baas moeten spelen.Dit is Nederland.
 • Amerikaanse Joden hebben buitensporig veel invloed, in de wereldpolitiek,op banktechnische zaken,schilderijen teruggappen en nu dit weerze hebben hier gewoon niets mee te maken(PS ik houd van Israel ondanks alle tekortkomingen en getreiter naar Palestijnen)
 • Nederland is een land van Christenen, andere gelovigen moeten allemaal hun associale bek houden of oprotten.
 • Quote: " Bollts medestanders veroordelen zelfs heel Nederland. "Ik ben geschokt dat dit land opnieuw de Joodse gemeenschap opoffert", aldus 'supporter' Benjamin Goldberg." Die radicale Joden zijn een veel groter probleem dan de radicale moslims. Zij zijn met de bezetting van Palestina en hun geweeklaag de oorzaak van bijna alle onrust in de wereld. Zonder hen geen aanslagen op de Twin Towers, aanval in Irak en kredietcrisis.

No comments: