Sunday, June 19, 2011

Nog even dit

Eerder vandaag (nog voordat ik de uitslag van de stemming las) had ik het volgende bericht achtergelaten op de website van de PvdA:

Het is triest om te zien hoe diepgeworteld niet alleen het onbegrip is, maar vooral ook de haat jegens alles wat ietwat anders is, en helemaal als dat anders een religieuze basis heeft. We hebben het over een voorstel waar in feite twee one-issue partijen de basis voor gelegd hebben: de Partij voor de Dieren en de Partij voor de Vrijheid. Het zou de Partij van de Arbeid (mijn partij: ik heb er 24 jaar lang op gestemd en ben er ook nog een tijd in actief geweest) sieren als ze de moed zou hebben om tegen de anti-religieuze, anti-pluriforme stroom in te roeien en tegen het verbod stemt. Tenzij de partij er vrede mee kan hebben dat Joden en moslims zich nog meer vreemdeling in hun eigen land (of, in het geval van een deel van de moslims, hun tweede vaderland) zullen voelen. Laat de haatprofeet Wilders niet nog een slag winnen.
Een mevrouw met een naam die deels op de mijne lijkt schreef onder andere het volgende:
Als de PvdA iets wil doen aan dierenwelzijn, dan is er maar één optie: weg met de kiloknallers, weg met de bioindustrie. Het verbod op onverdoofd ritueel slachten helpt dieren niet en raakt mensen zeer. Het maakt dat de meerderheid zijn wil oplegt aan een minderheid op een traditie waar niemand last van heeft, ook de dieren niet. TNO laat geen spaan heel van het rapport Wageningen, dus daarmee heeft u geen reden meer om deze motie van de PvdD te steunen.

No comments: