Sunday, August 24, 2014

Vriendschap is een illusie


Wie dit weblog leest weet dat ik niet bepaald een Geert Wilders fan ben. En dat is zacht uitgedrukt. Zijn op het aloude adagium de-vijand-van-mijn-vijand-is-mijn-vriend gebaseerde 'vriendschap' voor Israel kan me gestolen worden. Zonder hem en zijn trawanten was de discussie rond besnijden en rituele slacht (twee onderwerpen die tot een paar jaar geleden in Nederland taboe waren geweest sinds WOII, en terecht) nooit weer opgelaaid. Veel van zijn Europese bondgenoten zijn ronduit niet kosher. En zijn Wollt Ihr den totalen Krieg Willen jullie meer of minder Marokkanen en kopvoddentaks zijn uitdrukkingen die in een beschaafd land niet zouden moeten mogen. Zijn Israelische 'vrienden' zijn overigens voornamelijk ultrarechtse nationalisten. Wat er in het PVV programma staat (Jordanie is Palestina) gaat voor de meeste Israeliers te ver, en is voor vrijwel alle Israeliers al een gepasseerd station. 
Toch is hij helaas, op een enkele (protestants) christelijke politicus na, zo ongeveer de enige politicus in Nederland die zich openlijk en hoorbaar voor Israel en tegen Hamas uitspreekt. Hij is hier nu zowaar op bezoek. Dit zegt heel weinig over hem, maar helaas zeer veel over de mainstream politieke partijen EN over de politieke discussie in Nederland vandaag de dag. Door hun halfzachte optreden, en doordat geen van hen serieus en rigoreus onderwerpen durft op te nemen die door de PVV worden aangesneden, zien aardig wat Nederlanders de PVV als een redelijk alternatief, hoe onredelijk die 'partij' ook moge zijn. 

PS: Kijk voor de aardigheid eens naar de koppen en de inhoud van Het Parool en De Telegraaf over een en dezelfde demonstratie. Een citaat uit het Parool (d.w.z. ANP) bericht: "De politie was tijdens de demonstratie opnieuw alert op discriminatie, belediging en opruiing. Demonstranten mochten geen discriminerende of antisemitische uitingen doen, hun gezichten niet bedekken, geen vlaggen verbranden en geen vlaggen meedragen van terroristische organisaties als IS en Hamas." Rijm dat eens met een uitspraak als "'Het is klaar met deze zionistische honden, die uit zijn op ons geld en bloed" Maar goed, dat moet mogen, toch, niet dan?


No comments: